mandag 3. oktober 2011

Første trekk i hummerfisket

Nå er oktober endelig kommet, høydepunktet for oss kystboere i sør. Det er nesten som elgjakt og julaften og 17. mai samtidig. I år falt 1. oktober på en lørdag og teinene ble lagt ut i et nydelig høstvær. Siden jeg bor i Lindesnes, er det reglene for Vest-Agder til svenskegrensen som gjelder. Dermed er det ikke tillatt å trekke teinene på søndagen for meg. Mandag 3, oktober går turen utover fjorden sammen med min far og min sønn Johan på 4 år.

I år fisker jeg bare med seks teiner, og forhåpningene er ikke så veldig store. Når den første teina tas over ripa, ser jeg at den er åpen. Forbaska au!  Kanskje har noen trukket teina. Men i de neste to teinene sitter det først en og så to eksemplarer av havets kardinal. Den ene er rett og slett diger. Jubelen står i taket. Så følger et par teiner som kun inneholder endel krabber. I siste teina sitter det nok en svart en, denne gangen en rognhummer. Denne får komme tilbake til det våte element, selvfølgelig!

Seks teiner og tre hummer, en god start på årets hummerfiske. Vi er alle sammen mer enn tilfredse, og dette har vært en dag som vi tar med oss til minneboken. Særlig for Johan er det nok spesielt å være med pappa og farfar på hummerfiske. Storhummeren tas med til barnehagen, en stolt guttunge må vise fram fangsten til kameratene.


Og i morgen er det atter en ny dag. Nye lodder og nye gevinster!

Det er ikke så ofte at vi i sør får besøk av hval, og dermed blir det heller få bilder av hvalhaler. En hummerhale derimot, det kan jeg ordne.Og i kveld skal jeg og fruen ha et virkelig herremåltid. Mmmmm.

Ingen kommentarer: