torsdag 8. september 2011

Rovfugler på Lista

Nå for tiden er det ganske mye rovfugl på Lista, både hauk og falk. Tok en liten tur ut i ettermiddag etter jobb. Målet var bilde av myrhauk eller steppehauk. Første stopp var Haviksanden. Observerte 4 spurvehauker der. Turen gikk så videre utover mot Borhaug. På veien ble det en avstikker over Hellemyra. Vanligvis er det spennende arter å få øye på her. Jeg har ikke kommet langt før noe fanger oppmerksomheten min. En fugl sitter på en gjerdestolpe 2-300 meter unna. Jeg gjør klar kamera og kjører sakte nærmere. Etter noen sekunders forsiktig kjøring kommer jeg til en liten åpning i vegatasjonen, og der sitter det en hauk, men hva slags? Idet jeg stanser tar hauken til vingene, men jeg rekker å ta en kjapp bildeserie. Etterpå tar jeg en rask sjekk av bildene for å se hva slags hauk det var. Jeg tror det er en steppehauk, men helt sikker er jeg ikke.Det nederste bildet er veldig croppa.

Så går turen mot Lista fyr der jeg skal møte fotokompis Knut. Sammen skal vi se om vi kan finne flere hauker. Forhåpentligvis noen av den samarbeidsvillige sorten slik at "skuddholdet" ikke blir så altfor langt. Vi prøver et par "gromplasser", og finner både vandrefalk, steppehauk og myrhauk. Men ingen av dem kommer plagsomt nærme. Likevel er det en fin opplevelse å se disse flotte skapningene jakte etter småfugl i det åpne landskapet.Før jeg vender nesen hjemover, tar jeg turen innom Natur og Fritid på Borhaug for å sjekke ut den mulige steppehauken. Runar kan til min store glede bekrefte at det virkelig er steppehauken jeg har fått bilde av. Hurra!

Neste gang får målet være å komme enda litt nærmere, for dagens bilder blir mer miljøbilder.

I morgen ettermiddag er det forøvrig klart for transport av materialene til den nye fotobua vår på foringsplassen for hauk. Både Knut og jeg gleder oss til en litt mer komfortabel bu denne vinteren. Forrige vinter i bua var rett og slett kald. Brrrrrr!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei Willy.
Knallbilder av steppehauken.
Kan tydelig se at den er mye rødere i brystet
enn myrhauken.
Gøy at du fikk vanderfalken(F-16)på brikka også.
Som jeg sa til Knut, er vi veldig priviligert og heldige som bor så nærme Lista og for oppleve fugletrekkene der ute.
Er bare og forsyne seg av "Guds frie natur"!!
Snakkes.

Glenn Byremo.