onsdag 19. oktober 2011

Nytt besøk på spurvehaukens jaktmarker

En ny åpning i tidsklemma, hva gjør jeg da? Ingen tvil i min sjel - en tur opp i haukeskjulet! For å gjøre en lang historie kort; Det blir mye venting, men til slutt kommer det tre spurvehauker som jakter som gale på kråker og skjærer. De holder på rundt åteplassen i over halvannen time. Selv når jeg går ut av bua fortsetter de angrepene bare noen få meter fra meg. Helt utrolig! Dessverre var lyset ikke så bra. Det betyr høy ISO og ikke korte nok lukkertider. Mange av bildene ble derfor ikke så skarpe og klare som de ellers ville blitt. Det var synd, for noen av situasjonene var veldig artige. Det kunne blitt mange blinkskudd i dag, men isteden ble det bare nesten. Forhåpentligvis får vi noen godværsdager med flere angrep fra spurvehauk-"skvadronen".

Men her følger iallefall noen av bildene fra turen.

Alle bildene tatt med 200-400 med 1.4x TC. Spurvehaukene satt seg ikke på de nærmeste sittepinnene denne gangen, så det ble flere miljøbilder. Legg gjerne igjen kommentar om hvilke bilder dere liker best.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempefine bilder Willy.
Utrolig moro og se at spurvehaukene er rundt åtebua og viser seg fram som her.
Har forstått at det er ikke helt enkelt og ta gode bilder av spurvehaukene de sjeldent sitter stille lenge av gangen.
Ha ei god helg.

Glenn Byremo

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Hallo, Glenn.
Nei, man må være nokså kjapp på "avtrekkeren". Det går raskt unna med disse haukene. En annen ting er at de mest spennende bildene er når spurvehauken er i lufta. Da må både fokusering og rask lukkertid til for å få skarpe bilder. I tillegg skal bakgrunnen også være så bra som mulig, dvs nøytral og ute av fokus. Men det er disse utfordringene som gjør at man holder på - jakten på det perfekte bildet!
Ha ei god helg. I morgen tidlig går turen opp igjen sammen med junior på snart 5 år. Håper både han og jeg får en fin opplevelse.
Willy