torsdag 13. oktober 2011

Fantastisk dag i spurvehaukens rike

De som har fulgt med på bloggen min, har sett at vi i fjor hadde besøk av spurvehauken på foringsplassen vår i skogen. Nå i høst har vi fått bygd oss ei ny bu og er klare for en ny sesong med rovfugler. I fjor var spurvehaukene i området i oktoberi og november, frem til hønsehaukene gjorde sitt inntog. I sommer har det lokale spurvehaukparet fått frem 5 unger og dermed har vi fått forhåpninger til at vi kan treffe disse kjappe haukene igjen på foringsplassen vår.

Nå har vi foret for småfuglene et par uker, og i dag tidlig tok jeg den første ordentlige turen for å se om det også i år blir fulltreff på spurvehauken. Det er stjerneklart når jeg reiser hjemmefra, og nesten vindstille. Slike dager har det ikke vært mange av denne høsten. Litt før kl. 07.00 er jeg ferdig rigget i bua. For første gang har jeg med 1.4x teleconverter som skal brukes på min Nikon 200-400. Som vanlig er det svarttrostene som ankommer først, deretter spurvene. Rett før kl. 08.00 sitter det en kjøttmeis på den nærmeste sittepinnen, kanskje bare 3 meter fra glugga. Jeg tar noen bilder av denne mens jeg venter på mer storfint besøk. Plutselig forsvinner meisen med et skrik, og gjennom kamera stirrer jeg plutselig på spurvehaukhunnen. Jeg hadde ikke ventet at hauken skulle sette sååå nærme! Jeg tar et par bilder, før jeg roterer kamera og får tatt et par bilder til i høydeformat. Så med ett er besøket forbi. Yes! Nå er målet for høsten innenfor rekkevidde; fast besøk av spurvehauken. I løpet av de neste timene, blir det mange besøk. Hannfuglen jakter med stor iver etter småfuglene og suser forbi telelinsen flere ganger uten at jeg rekker å ta bilder av angrepene. Hunnen setter seg på ulike sittepinner 6-7 ganger. Det er ikke så mange sekundene hver gang, men lenge nok til at jeg får tatt noen bilder.

Nedenfor følger noen av bildene fra dagens tur. Et par av blinkskuddene har jeg gjemt unna til senere bruk.Du verden hvor mye jeg gleder meg til å tilbringe mange timer i bua denne høsten og vinteren når slike flotte skapninger dukker opp foran telelinsa!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Dette er ikke en fugl som er lett å få bilde av i flukt så jeg skjønner godt at du har den på kvist. Har forsøkt selv hos Jostein i Dalen, med samme problem.
Liker best det andre og nest siste. Fin fugl , så lykke til vdere i høst.

Kåre

Knut J Andersen sa...

Hei Willy.
Flotte bilder av spurvehauken. Godt at den er tilbake på åteplassen vår. Vi får nyte den så lenge vi kan i påvente av hønsehauken. Likte godt nr.4. Hilsen Knut

Anonym sa...

Hei Willy.
Gratulerer med kjempefine bilder.
Moro når spurvehauken er samarbeidsvillig.
Sitter sjeldent stille lenge av gangen,så her var mange fine bilder.

Glenn Byremo.

Knut Egil Nes sa...

Hei!

Gratulere med flotte bilder av spurvehauken!

mvh Knut Egil

Anonym sa...

Hallo, alle sammen!
Takk for hyggelige kommentarer. Det var herlig å komme igang igjen på åteplassen, og veldig moro at spurvehauken kom igjen denne høsten også. Jeg håper vi får beholde spurvehaukene hele vinteren.
Willy