onsdag 21. november 2012

Hønsehaukrapport 1 - Gamla er tilbake

Siden vi så smått begynte å fotografere hønsehauk for 3,5 år siden, har vi hvert år hatt gleden av å treffe Gamla - en velvoksen og flott hønsehaukhunn. Vi tror det er den sammen hunnen. Hvert år har det blitt avkom og i begynnelsen av sesongen er vi alltid spente på om vi får møte henne igjen.

Dette året har vi allerede sett en stor ungfugl, en halvvoksen hann (2 eller 3 år) og heldigvis også Gamla. I år kom de tidligere til åteplassen enn tidligere, og det virker som om Gamla skal lære avkommet å jakte. De sitter i trærne ved åteplassen og plutselig kommer angrepene mot skjærer og nøtteskriker.

Forrige gang jeg satt i bua opplevde jeg flere slike angrep og etterhvert fant jeg ut at jeg måtte prøve å få noen fluktbilder siden haukene ikke ville sette seg på sittestokken vår. Så da neste angrep kom, klemte jeg på med 9 bilder i sekundet og håpet av fokusen ville treffe. Jeg hadde forhåndsfokusert på en bestemt avstand. Heldigvis ble det rimelig skarpe bilder.Det er ikke alltid lett å tenke komposisjon når det går så kjapt, men jeg er rimelig fornøyd med dette bildet der hønsehauken svever over tretoppene etter et mislykket angrep.

Jeg gleder meg virkelig til denne sesongen og håper på mange møter med hønsehaukene.

12 kommentarer:

Kenny Isaksson sa...

Fint fångad bild på Höken Willy!
Hoppas du får många möten i vinter.
Mvh / Kenny

Irene Sletvik sa...

Så flott fanget! Aldri sett Hønsehauk. Vakker var den hvertfall!

Morten Borg sa...

veldig bra bilde, gleder meg til flere actionbilder de er det ikke mange av på nettet

Knut Winnæss sa...

Høres flott ut at haukene også kommer denne sesongen. Fluktbilder har jeg såvidt forsøkt på sjøl men erfarer det er innmari vanskelig. Er nok ikke dumt å forhåndsfokusere skjønner jeg. Har nettopp "åpnet" en ny åteplass men foreløpig er det kun en drøss med skriker + meiser å se der. Håper på bedre tider! Flott fluktbilde du legger ut! :)

Knut W.

Anonym sa...

Tøft bilde. Håper du for mye besøk utover vinteren.
Lykke til.

Kjell
Soknedal

Knut J Andersen sa...

Hei Willy.
Det ble jo kjempebra det bildet du snakket om. Tror ditt ble bedre enn mitt. Det er gøy med Åteplassen. Satt opp to nye sittepinner i dag. Det tok ikke mange minuttene før de satt på begge to. Vi får ta plasseringa når vi tar en tur sammen. Håper på bedre vær.
hilsen Knut

Anonym sa...

Dette bildet var spesielt flott. For ett blikk hauken har.

Marit
Telemark

Willy Gill sa...

Takk for kommentarene, folkens! Moro når dere liker bildene. Håper på masse action-bilder i vinter, helst med mye snø i bakgrunnen. God helg til dere alle! Willy

Anonym sa...

Hei Willy.

Kjempefint bilde av storhauken. Blikket til hønsehauken er rått. Dere har virkelig mye liv på åteplassen deres. Spennende.

Glenn Byremo.

Willy Gill sa...

Takk for kommentaren, Glenn. Ja, det er en utrolig bra åteplass som er veldig variert. Vi har jo vært veldig heldige med spurvehaukene i høst. Fortsatt er de nesten daglig i stor aktivitet, særlig hvis været ikke er for dårlig. Håper på mange møter med hønsehaukene utover, særlig nå som det begynner å bli kaldere i været. Willy

Dag Wennesland sa...

Hei Willy! Flott at både "gamla" og mesterfotografen Willy holder koken! Spennende å følge med på dine fotoprosjekter. Fin blogg!

Willy Gill sa...

Hei, Dag. Takk for hyggelige ord om bloggen! Naturfoto er en flott hobby. Håper vi snart ser deg her borte. Snakkes! Willy