mandag 19. november 2012

Full fart i haukeland

Ikke alle dager i haukeskjulet har vært like gode denne høsten. Men stort sett har vi hatt rikelig selskap av spurvehaukene etter at vi startet foringen. Det har blitt utallige angrep mot skjærer og nøtteskriker og det har vært en stor fornøyelse å bivåne samspillet i naturen. For samtidig som spurvehaukene stadig perfeksjonerer sin teknikk for å skaffe seg fersk kjøtt, blir også nøtteskrikene og de andre stadig dyktigere til å unnslippe angrepene. Men noen ganger går det slik det må gå......


Jeg blir stadig vekk forundret over spurvehaukens akselerasjon. Den er sannelig en dyktig flyger og jeger. Helst vil jeg kombinere nærbilde med action, men så raskt som det skjer er det en skikkelig utfordring. Men du verden så moro det er å prøve, og en dag vil det vel lykkes med nærbilde av hauken som slår klørne i sitt bytte.

Uansett vil jeg i dette innlegget vise noen bilder fra de få turene jeg har hatt i bua i høst.Til slutt vil jeg ønske dere alle ei fin uke. Ta med kameraet - en vet aldri når drømmemotivet plutselig er der.

8 kommentarer:

Rolf Hult sa...

Hvilken serie! Her trengs ingen lang historie, bildene taler for seg her. Utrolig artig denne hauken, og vil anta tiden går fort i skjulet med denne karen på besøk.

Morten Borg sa...

skjelden å se så bra actionbilder fra åteplassen

Anonym sa...

Dette var råe actionbider fra åteplassen. Utrolig bra.

Lars G
Rogaland

Anonym sa...

Dette er sjeldne fantastisk gode bilder av en vanskelig rovfugl. Ikke mange som kan by på slike bilder av denne hauken. Spurvehauken er en meget grom rovfugl og blir arrangert høyt. Gratulerer med førsteklasses bilder.

Gunnar Olsen

Oslo

Anonym sa...

Veldig bra serie med det ene blinkskuddet etter det andre:)

Torbjørn Wingsternes

Willy Gill sa...

Hei, alle sammen. Gøy dere liker bildene av spurvehaukene. Det er en utfordrende fugl å ta bilder av. På gode dager med mye aktivitet er det en fryd å være naturfotograf. Willy

Ottars fotoblogg sa...

Dette var en fantastisk god serie av denne flotte fuglen, mange blinkskudd av hauken. Likte alle bildene.

Ottar

Anonym sa...

Utrolig flotte bilder. Skarpe og klare.

Stian

Varhaug