søndag 19. desember 2010

Eventyrlig på åteplassen i desember

Etter at hønsehaukene begynte å komme på åteplassen i november, har det tatt seg virkelig opp med full aktivitet hver dag. Dessverre kan jeg ikke være der så ofte på grunn av jobb og familieforpliktelser, men hvert besøk er et eventyr.

Arbeidet med å få etablert åteplassen har ikke vært forgjeves, ja vi har virkelig fått lønn for strevet. Vi er tre stykker som står bak prosjektet, grunneier Glenn, fotokompis Knut og undertegnede. Fortsatt er det tidlig i sesongen, så vi regner med at vi har mange gode opplevelser foran oss de neste 3 månedene.

For noen dager siden, var kongeørna så vidt innom uten å lande. Vi håper virkelig at den blir trygg på plassen snart.

Det er litt frem og tilbake med valg av objektiv. Det siste har jeg brukt 70-200 for det meste av aktiviteten skjer bare 8 meter unna skjulet. Da kan det være greit å kune zoome ut litt når det blir fighting.
Mens den ene voksenhauken satt og spiste på åta, kom plutselig ungfuglen susende og tok ei kråke som ikke var observant nok. Dette er ikke den samme kråka, så det er sagt. Dessverre hadde jeg ikke festet denne kråka godt nok, så etter noen få sekunder forsvant ungfuglen med maten.


Ja, dette er et lite utvalg av bildene jeg har fått så langt i desember. Hvis jeg er heldig blir det ett besøk til i bua før julefreden senker seg.

3 kommentarer:

Arnhild sa...

Fantastiske bilder! Og hvis du trenger selskap i bua noen gang, så er det bare å si ifra :))))

Willy Gill sa...

Takk for kommentaren, Arnhild! Vi er kjempefornøyd med uttellingen siden dette er den første sesongen vår. Det er ungfuglen som er mest stabil, men de voksne fuglene er stort sett på plass de også. Det virker som stabilt og klart vær er best.

Foreløpig er det kun vi tre som står bak prosjektet som er i bua. Vi får se hva som skjer etterhvert.

Hilda R.B sa...

Dette ble en flott serie med en stilig fugl. Gleder meg til de nye bildene på bloggen din.