fredag 3. mai 2013

Havørna i framgang på Sørlandet

De siste årene har bestanden av havørn på Sørlandet uten tvil økt. Endelig kan man igjen oppleve havørn som stuper etter fisk langs holmer og skjær. Så nå kan vi skrive om ordtaket til: Sommer, Sol og Havørn!

I vinter har det vært en del omstreifende unge havørner, men i tillegg er det også flere lokale par som har fått fram avkom. Det er herlig å oppleve, for havørna er en av kystens karakterarter. Så selv om vi foreløpig ikke kan skilte med samme tetthet som lenger nordover, er vi i alle fall på god vei. Så så fort båten kommer på sjøen, skal jeg prøve meg som lokal havørnfotograf.

Men for å få skikkelig dreis på havørnfotograferingen, blir det endelig ny tur til Flatanger om en måneds tid. Det blir guttetur sammen med sønnen min som blir skolegutt til høsten. Både far og sønn gleder seg. Slekt skal følge slekters gang, heter det i julesangen. Så mitt håp er at en allerede stor interesse for naturen kan bli enda større.

Dagens bilde er tatt tidligere i vinter på en klar og fin dag her i Lindesnes.8 kommentarer:

Lasse sa...

Magnifik bild. Härligt att du tar med sonen till Flatanger- det blir en fin resa och ett minne för livet. Vi skall också dit i slutet av juni. Tar med frun och sonen tar med flickväennen så de också skall få uppleva denna speciella händelse .

Ottars fotoblogg sa...

Flott av den majestetiske havørna.

Ottar

Vidar Gran sa...

Fantastisk morro å se denne flotte fuglen innta Sørlandet! Guttetur til Ole Martin blir jo heller ikke feil!

Morten Borg sa...

så bra, ser ut til at bestanden øker her på østlandet også. flott fugl, lykke til med havørnbilder

Willy Gill sa...

Takk for trivelig kommentar, Lasse. Ønsker deg og din familie en flott tur til Eagleman.

Willy Gill sa...

Takk for kommentaren, Ottar.

Willy Gill sa...

Håper det blir flere par i området slik at det kan bli mye action på fiske- og fototurene i årene framover. Takk for kommentaren, Vidar.

Willy Gill sa...

Takk for kommentaren. Moro at også dere får flere ørner.