onsdag 20. mars 2013

Slutt på hønsehauksesongen - begynnelsen på noe nytt?

Det går mot slutten på hønsehauksesongen i fotoskjulet vårt. Det har blitt noen besøk i løpet av senhøsten og vinteren. Resultatet har vært litt varierende. Store deler av høsten var det flere hønsehauker som kom, men nesten alltid satt de i trærne bak skjulet og kom med angrep på skjærene og nøtteskrikene. Det ble lite fotomuligheter av det utenom noe få forsøk på fluktbilder.


Normalt sett er det mest aktivitet på åteplassen i desember og begynnelsen av januar, men denne sesongen har vært litt annerledes. Først i februar ble det ordentlig fart i sakene med omlag 5 ulike hønsehauker. Noen dager ble veldig gode med masse situasjoner og action. Når da vinterlyset også var meget bra i februar, førte det til mange gode bilder.Fortsatt er haukene i området, selv om aktiviteten har avtatt endel de siste to ukene. Det skyldes nok at det er hekking på gang.Jeg har tidligere skrevet om den nye sittepinnen min. Fotokompis Knut har fått flere fine bilder med hauk på denne pinnen, mens jeg ikke har vært heldig så langt. Det nærmeste jeg har kommet ser dere på bildet ovenfor. Men det kommer vel nye sjanser neste sesong, og allerede har vi begynt å tenke på hvordan vi kan endre på sittepinner og plassere nye sittepinner for å få de bildene vi ser for oss på netthinnen.

Ellers har det vært spennende med flere ekorn på plassen gjennom vinteren. Ekornet lever farlig når hønsehauken er i nærheten og vi har fått oppleve flere artige situasjoner. Blant annet når Knut fikk både ekorn og hønsehauk under bua.

Det har blitt mange bilder av ekornet, men min favoritt vil jeg dele med dere her.


Ellers har det vært et utall arter innom åteplassen gjennom høsten og vinteren. Man vet aldri hva som dukker opp foran telelinsa og akkurat det gjør det hele litt mer spennende.

Spurvehauken har igjen begynt å vise seg. Jeg gleder meg masse til den sesongen begynner igjen. De tidligere årene har vi ikke startet opp foring for småfuglene før i september, men kanskje det kan være en ide å holde på med solsikkefrø og brød utover våren og sommeren. Da kan det bli sommerbilder av spurvehaukene som hekker i nærheten. Tenk å få sjanse på bilder av den voksne spurvehaukhannen. Det hadde gjort seg. Vi får se.......


7 kommentarer:

Ottars fotoblogg sa...

Høres ut som du har hatt mange fine opplevelser ved skjulet, og for noen knallbra bilder du har tatt. Noen majestetiske og flotte fugler dette.

Magnus Jonas Fjell sa...

Mange flotte bilder du har vist her på bloggen, Skal bli kjekt å følge opplevelsene fra skjulet deres neste sesong også.

Kenny Isaksson sa...

Hej Willy
Fina bilder på höken som du visar upp. Vi får hoppas att våren kommer snart så det blir lite liv i skogen.
Må väl / Kenny

Anonym sa...

Fantastiske bilder du har fra åteplassen. Blir spennende og følge deg videre. Lykke til.

Kåre P.
Aust-Agder

Anonym sa...

Flotte bilder av hauken. Skjønner godt at det er spennende med ei åtebu. Lykke til videre og god påske.

Kjell
Soknedal.

Willy Gill sa...

Hdi, Ottar, Magnus, Kjell, Kåre og Kjell. Takk for hyggelige kommentarer. Det blir kanskje et siste besøk på åteplassen før sesongen er over. Kjenner at jeg trenger å fotografere mer "utendørs" nå som våren kommer. Men til høsten er nok lysten på haukebilder på topp igjen. Ellers blir det en tur til Flatanger igjen om et par måneder, og det gleder jeg meg til. Fortsatt god påske.

Anne-Lise sa...

Flotte opplevelser du har hatt, og fint at du deler av dine erfaring. Ikke alltid det klaffer, og da er naturopplevelsen det aller, aller viktigste fremfor det store blinkskuddet. Flotte bilder du deler, og god refleksjon! :-)