onsdag 23. januar 2013

Haukugler på sydenferie

Som mange andre naturfotografer her i sør, har jeg hatt gleden av å møte haukugla. Mitt første møte med denne flotte uglen fant sted i slutten av oktober i 2012. Dette skjedde i Lyngdal. Nå like etter nyttår har jeg hatt flere møter med haukugla ennå lenger syd, nemlig i min hjemkommune Lindesnes. Bare noen kilometer fra Lindesnes fyr har den hatt sitt tilholdssted. Dette er ganske fantastisk med tanke på at haukugla hører til mye lenger nord.

Jeg er rimelig sikker på at det er minst to ulike haukugler jeg har observert. På www.artsobservasjoner.no har jeg sett mange ulike observasjoner av haukuglen i de sørlige deler av landet i høst og i vinter. Det blir spennende å se hvor lenge vi får beholde disse ekslusive gjestene. Uansett vil jeg forsøke å få noen flere møter og kanskje ennå bedre bilder av den dagaktive og relativt samarbeidsvillige uglen.

Her følger noen bilder av haukuglen tatt i Lindesnes.
4 kommentarer:

Kenny Isaksson sa...

Hej Willy
Spännande att du fått tillfälle att möta Hökugglan. Det finns några här nere hos oss också men jag har inte fått chansen att möta dom. På den sista bilden kom du riktigt nära.
Må väl / Kenny

Ottars fotoblogg sa...

Et flott møte med Haukugla, fine bilder der det siste ble helt topp.

ottar

Knut Winnæss sa...

Flotte bilder av haukugla! Kjenner til at den også skal være å finne her i området men har ennå ikke sett den. Skulle gjerne fått festet den lille, vakre ugla på bildebrikka. :)

Hilda R.B sa...

Så heldig du er. Vi hadde også haukugle på besøk for noen år siden. Har ikke sett dem siden. Det siste bilde fikk du et kjempefint bilde.Det var staselig! Det er så kjekt at den er dagaktiv, lettere å få bilder av den da. Lykke til videre med fotograferingen.
Fra Hilda