lørdag 4. februar 2012

Hvor er haukene mine???

Etter en god start på sesongen med 3 ulike hauker på åteplassen, har det stilnet helt av de siste 14 dagene. Vi har ikke noen god forklaring på dette. Mat er det nok av, vinteren har kommet med en god del snø, så vi trodde ærlig talt at haukene ville bli enda trofaste enn før. Men slik har det ikke gått.

Så dersom noen har sett denne voksenhauken og et par ungfugler er jeg takknemmelig for alle tips.
Jeg skulle så gjerne fått noen flere bilder av dem før vinteren er over.

8 kommentarer:

Ruben Johnsen sa...

Rart de er forsvunnet på denne årstiden.
Men de dukker nok opp igjen.
Flotte bilder.

Ruben

Hilda R.B sa...

Har ikke sett noen hauker i området her som ligner på disse nei. Ingen av de jeg har sett har så gule øyne og så fin fjærdrakt. Hos oss er det bare ungdommer....
Nydelige bilder av hauken. Håper de kommer tilbake. Kan hende de har funnet et naturlig åte i nærheten.
Lykke til videre.

Knut Egil Nes sa...

Hei!

Har ikke sett dine hauker,
sliter nok med å finne mine:-)

Merklige greier dette her, på min åteplass har det stilnet helt. Første gang på ni år er det liksom helt dødt.

Kanonkjedeligt!

Flotte Bilder forresten!

mvh
Knut Egil

Anonym sa...

Merkelige greier dette her.
Ser jo ut som flere har samme problemet.
Ja ja mat er det jo der oppe så vi for gi det litt tid, så blir det nok livet igjen på den "himmelske freds plass".

Glenn Byremo.

jarl kjetil sa...

Hei Willy!

Hadde hønsehauk fast på åta fra slutten av november og frem til jul. Vært stille en stund men i forrige uke var det atter skittstriper å se og tegn etter haukenebb på kjøttet. Tror haukene har problemer med å få noe ut av åtet når det blir på det kaldeste og heller forsøker å fange blodfersk vare. Var oppe å satt opp viltkamera idag, nye skittstriper i snøen så har trua nå. Satser på at mildværet som er meldt fremover vil få opp aktiviteten. Vi får krysse fingre alle mann, lykke til ;)

Willy Gill sa...

Takk for kommentarene, folkens. Interessant at flere av dere opplever det samme som oss. Dette er jo ville skapninger, så vi må vel forvente at de ikke alltid gjør som vi ønsker. Men det er nå moro da, når hauken sitter så nærme at den fyller hele søkeren. Da får vi bare se fremover og håpe på en god avslutning på sesongen.

ketil olsen sa...

Rart når de uteblir. Men er vel ikke så uvanlig det. Blir spennende å følge med om de kommer tilbake. Du holder oss vel oppdatert på bloggen?

ketil

Willy Gill sa...

Hallo, Kjetil. Ja, jeg skal nok formidle ord og bilder fra siste del av haukesesongen. Men først blir det forhåpentligvis noen ørnebilder, for snart går turen til Telemark. Ha ei fin uke.
Willy