søndag 6. mars 2011

I haukeland - med og uten hauk

Vinterferien så ut til å bli strålende på Sørlandet, så en orrhane ble plukket frem fra fryseren og plassert på åteplassen. Den voksne hønsehauken "vår" Gamla har vært rimelig stabil det siste, så vi forventet mye fine bilder. Men naturen er uforutsigbar, og jeg fikk ikke ett eneste bilde av hauken denne uken. Blinkskuddet den ene dagen ble et fluktbilde av blåmeis. Nydelige fugl etter min mening. Fotokompis Knut var litt mer tålmodig enn meg, og i slutten av uka fikk han sin belønning. Gamla kom og den likte svært godt å spise orrfuglen min. Men bilder av dette får dere dessverre ikke se her. Følg heller med på bloggen til Knut for hønsehauk på orrhane - http://www.knutsfotoblogg.blogspot.com/.


Ved hjelp av gode kontakter i Rogaland fikk jeg sjansen til å besøke en åteplass ved Orrevatnet. Det var med stor spenning jeg kjørte bortover en grytidlig morgen. Tåka lå tett, men det la ikke noen demper på optimismen.
På veg ned til fotoskjulet, skremte jeg opp en hauk fra åta. Jeg håpet den ikke ble altfor skremt. De neste 4 timene så jeg ingenting til rovfuglene, men rundt kl. 12 skjedde det endelig noe. Først kom en ungfugl av type hønsehauk og satte seg i sittetreet, plutselig forsvant den og like etter landet en ny ungfugl i treet. Jeg fikk endel blider av begge to. Fortsatt var det litt disig, men jeg var godt fornøyd med resultatet. Stedet var flott med et helt spesielt sittetre og en bakgrunn med mørk skog som gjør seg svært godt på bildene.

Like etterpå dukket det opp et par myrhauker på nært hold. For nært for min 500 tele da de fløy forbi. De satte seg dessverre ikke i sittetreet, men derimot på noen gjernestolper utenfor "skuddhold". Myrhauken er etter min mening en svært vakker rovfugl og jeg håper på nye sjanser til å feste den på minnebrikken min.

Også musvåkene var i nærheten uten å komme nær nok. Utover ettermiddagen sloss både 2 og 3 ungfugler av type hønsehauk. Dessverre ikke på fotohold. Likevel, det var en svært interessant dag med mye rovfugl. Hit kommer jeg gjerne tilbake! Takk til Arnt Ove for en flott dag ved Orrevatnet.
Som dere ser har jeg valgt litt like format på bildene. gi meg gjerne tilbakemelding på hvilket bilde og hvilket format nettopp du synes fungerer best.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!

Flott innlegg med meget flotte bilder og fint skrevet! Blåmeis bilde var virkelig et blinkskudd! Av hønsehaukbildene går jeg for nr 2.

Mvh
Leiv Arne

Knut Egil Nes sa...

Hei!

Flotte bilder! Må gratulere deg med blåmeisen, det var et flott bilde!

Hønsehaukbildene var også bra, synes formatet på bilde nr2 fungerer best!

mvh Knut Egil

Knut J Andersen sa...

Kjempefine bilder Willy.
Alle sammen. Nr 3 av Hauken er min favoritt.
Hilsen Knut

Anonym sa...

Gratulerer Willy.
Her var mye fine bilder.
Spesielt godt likte jeg blåmeisen.
Utrolig mange fine farger på den meisen.
Hønsehaukbildene var også meget bra.
Likte veldig godt "hvilestokken" hauken sitter på.

Glenn Byremo.

Willy Gill sa...

Leiv Arne og Knut Egil; takk for hyggelige tilbakemeldinger fra dere. Det er ekstra moro siden dere har samme interesse for rovfugl som jeg har. Lykke til med slutten av sesongen. Bilder av blåmeis og andre småfugler er bonus som man må ta med seg når hauken lar vente på seg. Kjapp skuddtakt fra D3s'en skaffet meg "blinkskuddet" idet den lettet fra stokken.

Knut; moro du synes at bildene er bra. Det var moro å oppleve hønsehauken et annet sted enn der vi til vanlig har våre møter med "gamla".

Glenn; hvis vi skal ta en foreløpig oppsummering fra åteplassen vinteren 2010/2011, må vi si at det har vært en stor suksess. Vi får satse på å gjøre litt forandringer før neste sesong med et nytt sittetre for å få litt variasjon i bildene.

Ha ei fin uke alle sammen!

Willy