mandag 22. november 2010

Flatanger dag 2

Det var med stor spenning vi tok turen opp til kongeørn-skjulet. Kl. 07.00 var vi på plass. Rigging av stativer og kamera skjedde i full fart. Jeg brukte min Nikon D300 med 70-200/2.8 VR II og i tillegg en Nikon D3s velvillig utlånt for testing av Stavanger Foto. Stor takk til Arnt Ove! På dette kameraet brukte jeg min 500mm.

Før klokken var 8, kom den første ørna. Det var egentlig for mørkt til å ta bilder, så jeg benyttet anledningen til å ta opp litt video på ISO 102.400. Egentlig helt rått at det går an. Etterhvert ble det litt mer lys og da begynte det å knitre fra mine kamera og fra to hyggelige svensker's kamera.

Vi visste lite om hvor lenge moroa ville vare, så vi fyrte løs. Men etterhvert ble skuddtakten noe redusert, for ørna satt fremdeles. Plutselig lander en ny ørn på reveåta, og et kort slagsmål følger. Og slik fortsetter det hele dagen. Mellom 6 og 8 ulike ørner kommer, vi får masse fighter og etterhvert veldig fint lys. En vanvittig bra opplevelse. En av ørnene setter seg faktisk i et lite tørrtre bare 5 - 6 meter unna skjulet vårt, og der satt den lenge. Her kom 70-200 til sin rett.

Etter omlag 3000 bilder, ble jeg faktisk nesten lei av å ta bilder. En stund koste jeg meg bare med å se på disse imponerende fuglene. Like før kl. 14.00 var festen over. Ørnene var mette og det var vi også - av gode opplevelser.

Det er en fantastisk bra plass Ole Martin Dahle har for kongeørn. Tror knapt det finnes maken.

Etter noen dager hjemme, har opplevelsene sunket inn litt. Problemet med det er at lysten til en ny tur har kommet tilbake for alvor. Og da er det bare en ting å gjøre - starte planlegging av ny tur.....

Valg av objektiv er en problemstilling de fleste fotografer kommer opp i før eller siden. Mine erfaringer er så langt at 500mm er kjempebra for å ta bilder av ørna på åte. Når det blir fighter, risikerer en å klippe litt vinger, men det er vel prisen for å komme nært innpå. En 300mm med diverse convertere eller en 200-400mm vil også være nærmest perfekte løsninger. Ofte ønsker man seg objektiver man ikke har, men det beste er egentlig å gjøre det beste utav de man har.


God tur!

5 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Stilige bilder. Likte godt nr. 2 og 3. Kampbilder tåler litt kutting av vinger synes jeg. Enig i at det er en flott plass i Flatanger.

Lasse sa...

Härliga bilder o en flott upplevelse. Förstår att du är nöjd! Var där i november förra året och hade fina dagar! Skall upp i januari igen och dina bilder gör att man blir ännu mer sugen.
Bästa hälsningar/Lasse

Willy Gill sa...

Hei, Hilda og Lasse!
Takk for hyggelige kommentarer.
Fram til neste tur til Flatanger, skal jeg kose meg i fotoskjulet mitt her på Sørlandet.
Lasse - lykke til i januar!
Hilda - lykke til med fotoskjulet ditt!
Willy

Anonym sa...

Her var det mange stilige rovfuglbilder. Du kan jo sette opp et fotoskjul, eller bruke gapahuken vi skal lage, ute på Kråkenes. Da hadde vi fått sett deg ennå mer og du kunne fått kortreist åte :-)

Knut J Andersen sa...

Ja jeg skulle gjerne hatt noen Kongeørnbilder Willy. De er kjempefine. Håper den snart kommer på Åteplassen vår.
Knut