onsdag 27. november 2013

Kongeørn på Sørlandet - på vår foringsplass! The Eagle has finally landed!

Ja, endelig har det skjedd. Etter flere år med venting har "Kongen" endelig landet på foringsplassen vår. Det skjedde nå i helga, og både Knut og jeg har fått hvert vårt møte. Det er stort når en så stor rovfugl sneier bua og lander 7-8 meter fra telelinsa.

Flere ganger de senere årene har en og annen ørn kretset over plassen vår, men tross våre anstrengelser har ikke ørnene gått inn for landing. Det er spurvehaukene og hønsehaukene som har regjert i området. Men ikke nå lenger. Nå er det ei dronning merket i Fyresdal i Telemark i 2008 som har tatt turen sørover. Dette ble bekreftet av Stavanger Museum i dag etter at vi kunne lese av ringnummeret etter å ha tatt bilder av ørna. Jeg skulle gjerne visst mer om denne stolte damen, f.eks. om hun hekker i området.
Det som blir spennende fremover er om hun vil holde seg i området og besøke foringsplassen vår fremover. Da blir det i så fall moro for oss naturfotografer. Får vi snart litt snø, kan det bli flotte bilder.

Og skjærer er skjærer om det er i Flatanger, i Dalen eller på Sørlandet. De bare må komme seg så nærme en ørn som de kan. Risikosport, kaller jeg det.

Så til sist vil jeg bare gratulere grunneier Glenn, fotovennen Knut og meg selv med å ha oppnådd noe vi lenge bare har drømt om; å få se kongeørna lande på plassen vår. Og har først en kongeørn kommet, kan det komme flere. Fortsettelse følger..........

7 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Gratulerer med fornemt besøk. Morro det:)

Anonym sa...

Hallo Willy.Må være ei herlig opplevelse å lykkes! Jeg vet hvordan d føles. Håper du ikke helt glemmer Flatanger da:-)eagleman

Kenny Isaksson sa...

Grattis Willy
Måste kännas bra att änligen få ner Kungen!!!
Må väl / Kenny

Knut Winnæss sa...

Det var flott å høre at Kongen (eller egentlig Dronningen) har landet! La oss håpe at besøkene fortsetter utover vinteren. :)

Anonym sa...

Moro dette Willy.Håper den holder seg i dette området.
Flotte bilder av dronninga!!

Glenn Byremo.

Ottars fotoblogg sa...

To flotte bilder bilder av Kongeørna, en imponerende fugl.

Ottar

Willy Gill sa...

Takk for kommentarene, folkens. Til vår store glede holder ørna seg i området, og nå er de av og til to som besøker oss.

OM: Flatanger er ikke så lett å glemme, så vi møtes nok igjen!!!
Willy