tirsdag 25. juni 2013

Golden Sea-eagles in Flatanger

Jeg kan ikke la være å bruke denne tittelen på innlegget mitt i dag. For noen uker siden tok sønnen min og jeg turen til Ole Martin og ørneriket i Flatanger. Og motlyset vi fikk oppleve ved et par anledninger gav gyldne ørnebilder. En av hensiktene med denne turen var nettopp slike bilder!I tillegg ble det endel situasjoner med ørn i medlys med blå himmel og blått hav. Godværsbilder med andre ord.
I tillegg til ørnene, ble det selvfølgelig også fokus på måkene. På mine tidligere besøk i Flatanger har jeg ikke prioritert disse fuglene så mye, men denne gangen bare måtte jeg forsøke meg på speilingsbilder når fjorden lå så innbydende og blank. Hvilke herlige fugler, disse måkene. Det blir ikke siste gangen jeg skal jobbe med måkene.
Høydepunktet på denne turen var likevel ikke mine egne bilder. Jeg nevnte så vidt at sønnen min også var med turen. Johan er bare 6 år, men sammen fikk vi en uforglemmelig tur. Fire dager fri fra barnehagen for å bli med pappa på tur, ja det slo virkelig an. Det var nok mange inntrykk for en liten guttunge. Johan imponerte meg veldig. Tidlig opp og seint i seng mestret han godt. I båten koste han seg med å mate måkene og med å ta bilder med kompaktkameraet Nikon P7700. Innimellom fikk han også prøve seg med pappas kamera, og selv om det var en utfordring å holde tungt fotoutstyr, ble det jammen ørnebilder av Johan også.Ikke verst at en seksåring får et slikt bilde av havørna!

- Neste gang vil jeg ha et ordentlig kamera med, sa Johan. Så da er det ingen annen utvei enn å ringe Arnt Ove på Stavanger Foto. Guttungen må jo ha utstyr som fungerer.

Dette blir ikke siste gang Johan eller søstrene hans blir med på tur. Jeg er velsignet med mange fritidsinteresser, så det kan bli både friluftsliv, fiske, jakt eller foto. Og fremfor alt blir det kvalitetstid sammen med det kjæreste jeg har, nemlig barna. Oppfordringen er herved gitt til dere andre. - Ta barna med! Og husk å ta nok hensyn til de små. Ved å gjøre turen litt på barnas premisser, blir opplevelsen større for både voksne og barn. Pannekaker, is og litt avveksling innimellom gjør underverker.

Takk til Martin og Frederik for hyggelige dager i Flatanger. Og ikke minst takk til Ole Martin for nok en flott tur. Vi gleder oss allerede til neste gang.

PS. Ellers venter jeg på fremkallingen av lysbildefilmene jeg tok på turen. En herlig opplevelse å høre lyden fra det analoge kameraet. Kanskje det blir noen artige bilder! Vi får leve i spenning!

11 kommentarer:

Ole Arne sa...

Nydelig serie med bilder fra Flatanger dette Willy...
Artig og se...

Svein Roger Dahlen sa...

Fantastisk serie i et magisk lys. Bilde 3 er min favoritt blant mange.

Kenny Isaksson sa...

Mycket tjusiga bilder du fick med dig i det fina ljuset Willy!!!
Må väl / Kenny

Ottars fotoblogg sa...

En knallbra og variert serie i fantastisk lys. Liktte alle.

Ottar

Torbjørn Wingsternes sa...

Treffende tittel på en fin serie.

Unknown sa...

Fantastiske bilder i et flott lys, en treffende tittel Willy.

Dag

Knut J Andersen sa...

Hei Willy.
Kjempefine bilder du her serverer.
Morro å lese innlegget ditt.
Viktig å ha en slik tur med Johan, dette setter nok spor i gutten.
Hilsen Knut

Vidar Gran sa...

Disse hadde jeg ikke fått sett før nå Willy. Fantastisk lys og utrolig flotte bilder!!

Anonym sa...

Flotte bilder Willy. Virkelig moro og se.

Glenn Byremo

Knut-Sverre Horn sa...

Du har fanget mange flotte situasjoner i magisk lys, særlig bilde nummer 7, men det er noe med etterbehandlingen som gjør at de ikke kommer helt til sin rett. Litt overmettede farger og rart toneforløp.

Dag Wennesland sa...

Hei Willy! Flotte bilder fra Flatanger! Det er spennende å se hvor kreativt du har benyttet lyset, både på ørne og måkebilder. Ellers er jeg glad for at du ser skjønnheten i måkene - de er virkelig gode fotomodeller. Lykke til videre! :)