onsdag 24. oktober 2012

Skremmer hønsehauken bort spurvehauken???

Ja, da har den første hønsehauken vist seg på åteplassen. Eller rettere sagt så har to hønsehauker vært her, for sammen med den store ungfuglen var en voksenfugl også. Ungfuglen skreik og bar seg som ungfugler pleier. Den prøvde seg med et angrep på ei nøtteskrike, men uten hell. Det blir spennende å følge disse haukene gjennom vinteren. Men først håper vi på noen dager til med besøk av spurvehaukene.Vi som har denne åteplassen har diskutert om hønsehauken fortrenger spurvehaukene. For to sesonger siden forsvant spurvehaukene helt da hønsehaukene etablerte seg i området. I fjor var det litt annerledes. Da holdt spurvehaukene seg lenger på plassen, faktisk utover vinteren selv om vi ikke så dem så ofte.

For noen dager siden jaktet en ung spurvehaukhann på fuglene på åteplassen. Etter ei pause med fjørstell fløy den plutselig rett til værs, og der kom en voksen hønsehaukhann flygende. Spurvehauken fløy rett opp mot hønsehauken, ja det virket nesten som om den forsøkte å jage den bort. Fikk ikke bilde av denne situasjonen, men det var artig å se.Det hadde vært moro hvis noen av dere har synspunkter på om hønsehauken normalt skremmer bort spurvehaukene, eller om de kan eksistere fredelig sammen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Fint bilde av den unge Hønsehauken. Får Hønsehauken anledning blir spurvehauken lett et bytte. Man finner aldri ett spurvehaukreir i nærheten av ett hønsehaukreir selv om Hønsehauken foretrekker furuskog og spurvehauken granholt.

Åge
Mandal

Willy Gill sa...

Hei, Åge. Takk for kommentaren om reirplassering. Vi er spente på om spurvehaukene fortsetter å besøke oss utover senhøsten selv om hønsehauken er i området. Vi håper iallefall det, for det er svært interessant og underholdende å være vitne til spurvehaukens lynraske angrep og svært gode flyveferdigheter. mvh Willy

Anonym sa...

Hei Willy

Flott bilde av ungfuglen. Tror også at spurvehauken da særlig hannfuglen må passe seg for "storebror "
Hønsehauken. Håper dere for mye liv der oppe nå når vi går mot kaldere tider.
Lykke til.

Glenn Byremo.

Anonym sa...

Fint bilde av ungfuglen. Blir spennende og se om begge haukene kommer på åta og om spurvehaukene trekker seg.
Uansett lykke til

Kåre.