torsdag 6. september 2012

Ny sesong på gang i haukeland

Ja, nå er endelig høsten her og det er ensbetydende med oppstart med foring på haukeskjulet. Det kribler i kroppen etter ny kontakt med skogens råtass hønsehauken og den mer viltre og elegante spurvehauken. Vil vi lykkes i år også?Tidligere denne uka begynte vi foring med solsikkefrø og litt brød fra bakeren for å tiltrekke oss småfugler, nøtteskriker og skjærer. I fjor kom vi ikke igang med dette før uti oktober pga bygging av nytt skjul, så med oppstart en måned tidligere i år er håpet at vi skal få en litt lengre sesong med spurvehaukene. Disse kjappe haukene gav oss endel flotte situasjoner i fjor med opptil 3 - 4 hauker i aksjon samtidig. Foreløpig har jeg ikke klart å få bilde av den voksne hannen, så det er ett av hovedmålene nå. Ellers hadde det jo vært topp å få bilde av spurvehauken i nærkontakt med skogsskjæra (nøtteskrika).Nytt av året er fjernstyrt vidvinkelfotografering på et av de mest benyttede sittetreene. Tiden vil vise hvordan det fungerer. Har tenkt å benytte både speilrefleks og GoPro Here HD2.

Ingen vinter er lik, og det blir også spennende å se hvordan det blir med hønsehaukene denne sesongen. I fjor var det veldig aktivt i desember og begynnelsen av januar, før det dabbet veldig av noen uker før det atter ble endel besøk av ungfuglen mot slutten av sesongen. Erfaringen min tilsier at det er viktig å få seg endel dager i skjulet i begynnelsen av desember, særlig når det er klarvær. Da er det ofte flere hauker i området og mulighet for litt action.


Nytt av året er også noen nye sittepinner. Det er gøy å få litt anderledes bilder enn før! Avstanden fra bua til pinnene er fra 4 til 12 meter. Særlig den ene pinnen (toppen av et gammelt tre) kan bli et yndet sted for våre guløyde venner.

Hva så med ørnene da? Forhåpningene er kanskje ikke skyhøye, men vi vet at både kongeørn og havørn er i området. Så vi lever fortsatt i håpet.


Så da blir det spennende å se da hvordan sesongen blir. Vil samtidig ønske lykke til dere andre som holder på med tilsvarende prosjekter! Det blir interessant å høre hvordan alle sammen lykkes.

6 kommentarer:

Ottars fotoblogg sa...

Høres spennende ut med prosjektet ditt, lykke til!!!!!!!

Flotte bilder du viser oss her.

Ottar

jarl kjetil sa...

Hei Willy!

Ja kribler hos meg også. Fine tilbakeblikk du viser oss. Har så smått begynnt å forberede sesongen selv med frisering og utplassering av nye sitteplasser på åteplassen. Litt tidlig å legge ut kjøtt ennå men om en måneds tid kan man vel begynne å tenke på det ;) Spennende med egne prosjekt, skal bli moro å se hva du får ut av fjernstyringa. Stå på og lykke til med haukene!

Anonym sa...

Knallgode bilder av Hønsehauken her. Moro og se og lykke til videre i høst/vinter.
Arnhild.

Anonym sa...

Nydelige bilder av hauken.
Åge

Mandal

Unknown sa...

Dere fra vest kanten "orre vannet" va kjempe heldige i fjord. Håper aktiviteten er like mye i år. Tenkt meg på besøk ditt par turer i år også.

Håper gutta som jeg var hos har oppgradert og frisert plassen. Uansett spennende å føle med.


:) duy

Rolf Hult sa...

Fine bilder og fortellingene om hvordan bildene blir tatt og ellers gode.hitorier fra åteplass er kjempefin og underholdende. Hender jeg selv sitter i "bua" og leser bloggen din men jeg venter på liv utenfor gluggene ;)

Lykke til med ny sesong!
Hilsen fra ...noe lengre inn i fylket...