mandag 20. juni 2011

Hekkende spurvehauk

Haukene rundt om har unger i reiret for tiden. I nærheten av åteplassen vår har Glenn funnet reiret til spurvehaukene. Det er 4 små i reiret som ligger midt i en granskog, kanskje 12-13 meter over bakken.
Vi har forsøkt å få bilder av foreldreparet, men det er ikke så lett så lenge det er både store og små greiner som sperrer for utsikten. Men like fullt er det fantastisk å få være vitne til familielivet til disse flotte fuglene.


Her sitter hunnen på reiret. Både hunnen og reiret er stort. Jeg tipper dette er samme hunnen som besøkte åteplassen vår (som er i nærheten) i fjor høst sammen med to av ungfuglene. Vi håper at de kommer tilbake når vi igjen starter foringen som tiltrekker seg småfugl opp til skjærens størrelse. Det var fantastisk å følge spurvehaukens jakt etter småfuglene, det gikk i en enorm fart med utrolig presisjon.Her ser vi uglemor, en flott fugl. Og nedenfor følger bilder av fjorårets avkom.

Foreløpig har jeg ikke fått fotografert hannen, men det håper jeg skal lykkes med det første. Men nærbilder kan jeg nok ikke håpe på før til høsten.

1 kommentar:

Lasse sa...

Härlig upplevelse. Fina bilder !