onsdag 25. mai 2011

Lista - paradis for naturfotografer

Lista-halvøya i Farsund kommune er et flott sted. Jeg har bodd der i mange år og gått mange mil langs strendene. Selv om jeg nå bor i Lindesnes kommune, tar jeg ofte turen tilbake til Farsund og Lista. Naturen er utrolig variert, lyset er fantastisk flott og fuglelivet er til tider helt utrolig. Jeg har hatt et par turer til Lista nå i vår sammen med fotokompis Knut. Nedenfor følger noen glimt fra turene våre. Jeg har forsøkt å velge andre bilder enn de Knut har vist på sin blogg. Blant annet har jeg noen landskapsbilder fra Vest-Lista. Jeg vil oppfordre alle til å ta turen til min gamle hjemkommune. Om vinteren med de mest fantastiske soloppganger og solnedganger, om våren når trekkfuglene kommer i stort antall og høsten når trekkfuglene skal sørover igjen. Da er det mange rovfugler som jakter. Spesielt er det mange spurvehauker og vandrefalker.

Farsund by og skjærgården er også verdt et besøk. Men det får jeg komme tilbake til i et annet blogg-innlegg.
Enkeltbekkasin ved Lista fyrGulspurven hygger seg i vegkanten, Hellemyra4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Willy.
Flotte bilder fra Lista. Likte spesielt Gulspurvene i vegkanten på Hellemyra. Ringmerkingen i dag av Uglene gikk bra, men vi fikk ikke ho mor sjøl. Ho var ute. Hilsen Knut

Arnhild sa...

Flotte bilder, kanskje det blir en sørlandstur i sommer ja :))

Anonym sa...

Hei, Knut og Arnhild.
Takk for kommentarene. Jeg har litt problemer med å logge på min egen blogg. Vet ikke helt hva som er galt. Jeg får velge profilen Anonym for å legge inn en kommentar til dere.
Arnhild; det er vel slik at vi alle synes det av og til er gøy å besøke nye steder og ta bilder av noe som vi ikke ser til vanlig. Slik er det for meg også.

Anonym sa...

Glemte å undertegne innlegget mitt. Mvh Willy