søndag 13. februar 2011

Mer hauk

Sist uke ble det også en tur i bua. Værmeldingen var bra, og siden hønsehauken hadde vært på plassen dagen før, var forhåpningene store. Og snakk om samarbeidsvillig fugl. Den ble i over en time og gav både Knut og meg mange anledninger til å ta bilder av en aktiv hauk. Utfordringen nå er å ta bilder som vi ikke har fra før. Vi må nok tenke på å få opp en ny stamme eller tre som hauken kan sette seg i når åtet. Vi trenger litt variasjon i bildene, selv om "gromstokken" skal få stå.

Som tidligere nevnt på bloggen, er åtet plassert bare omlag 8 meter fra bua vår. Vi har håpt på at ørnen skulle komme, men så langt har den bare flydd nedom uten å sette seg. Vi har vel kommet til at vi må ha ei ny åte litt lenger fra bua, kanskje på 20 meters avstand. Nytt sittetre er på plass, så nå kan vi bare håpe at ørna finner plassen trygg nok.

Gamla er et vakkert syn! Ikke sant?

6 kommentarer:

Arnhild sa...

Helt nydelig! :)

Knut Egil Nes sa...

Flott bilde!

mvh Knut Egil

Willy Gill sa...

Takk for kommentarene, Arnhild og Knut Egil!
Det er ikke så stor variasjon av bilder på bloggen min denne vinteren. Det skyldes at jeg ikke får tid til å fotografere noe særlig annet enn fuglene på åteplassen som jeg har sammen med Knut i Lyngdal. Men jeg klager ikke! Dette er vel det første seriøse prosjektet jeg har når det gjelder naturfotografering. Det er moro å lykkes såpass bra som vi har gjort. Vi satser på flere spennende arter utover våren.
Willy

Lasse sa...

Fin bild Willy! Hoppas du får ner örnen också!

Anonym sa...

Kjempefint bilde Willy.
Utrolig klart og fint lys.

Glenn Byremo.

Willy Gill sa...

Lasse; Ja, hadde vært gøy å få ned ørnen, men det skal noe til å få like mye action som i Flatanger!

Glenn; Det er gøy å få litt actionbilder av hauken, ikke "bare" når den sitter rolig på ei grein. Vi har hatt mange fine stunder i bua og fått mange bilder av haukene i forskjellige situasjoner. Lyset har ofte vært bra, og det hever bildene ganske mye.

Takk for positive kommentarer.
Willy