søndag 23. januar 2011

Månelandskap

Bildet er fra ei sommernatt jeg plutselig våknet i 2-3 tiden på grunn av barnegråt. På vei tilbake til senga ser jeg ut av vinduet i loftsstua og ser en vanvittig månespeiling på fjorden. Dette må jeg bare ta bilde av! Den nye 500 millimeteren må prøves. Fram med stativ, kamera og objektiv uten å våkne resten av huset. Riggen blir satt opp på verandaen av en fotograf som bare er iført trusa. Godt naboene sover.

Jeg bor bare ei drøy mil fra Lindesnes fyr. Fyret er ikke med på bildet, men lysene fra det gamle fiskeværet Lillehavn er godt synlig. Lillehavn ligger like nord for fyret.

I uvær og stille er det en opplevelse å oppsøke fyret. Det er alltid noe å ta bilde av og lyset skifter stadig. Som oftest er det godt med fugler også, selv på vinterstid.


Ellers er det relativt stille i hønsehauk-skjulet for tiden. 1 voksenfugl er innom hver dag, men den er veldig nervøs og sitter ikke lenge. Ungfuglen er borte og vi lurer veldig på om den lever eller om den er drept. Vi håper det tar seg opp med aktivitet igjen. Ellers har vi masse andre fugler på åteplassen. Det siste er dompap og nøttekråke.

4 kommentarer:

Hilda R.B sa...

Nydelig begge bildene. Det første var som et maleri. Stilig.

Arnhild sa...

Nydelig månespeiling, hadde nok gjort det samme om jeg var så heldig :)

Herlig bilde av hauken også!

Ha en fin uke :)

Willy Gill sa...

Takk for kommentarene!
I morgen blir det tur til haukeskjulet. Forhåpentligvis blir det aktivitet foran telelinsene da. Det er iallefall meldt fint vær, så vi gleder oss.

Ha ei fin fotouke, damer!

Knut Egil Nes sa...

Hei!
Flotte bilder!
Lykke til i haukeskjulet!

mvh Knut Egil